Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Je hebt van die hobby’s die komen en gaan. In mijn hele hobby-carrière heb ik een heel arsenaal de revue laten passeren. Ik begon ooit heel fanatiek met het maken van kralenarmbandjes, maar na een stuk of drie had ik het wel gezien. Net als dat ik het breien na één sjaal ook wel gezien had. Gelukkig zijn er ook een paar hobby’s wel blijven hangen. Dit doe ik naast het bloggen over de Achterhoek.
Ik mag en kan doen wat ik het liefste doe. Bloggen. En zelfs over mijn favoriete plek in Nederland, de Achterhoek. Als het moet, doe ik dat hele dagen. Maar laten we eerlijk zijn… Constant achter de laptop zitten om verhalen te schrijven houd ik niet vol. Een klein beetje afwisseling is niet verkeerd.

Handlettering

Zo ruil ik ik mijn laptop graag in voor een mooie pen en wat papier. Om de mooiste quotes in het meest passende lettertype te steken. Stiekem pak ik eerst een potlood voordat die pen het papier raakt, maar dit deed ik als voordat de hype een naam had. Op mijn slaapkamer, aan het door mijn vader gemaakte, extra grote bureau. Zodat ik extra veel ruimte had om alle papiertjes en pennen uit te stallen.

Knutselen & Tekenen

Op de middelbare school heb ik mijn lerares beeldende vormgeving moeten beloven er nooit mee te stoppen. Tekenen. Ik kon dat echt uren doen. Net zolang oefenen totdat mijn tekening zo op papier stond als ik wilde. Nu doe ik het veel te weinig en gaat het er iets minder kunstzinnig aan toe. Mini-deerntjen wil namelijk ook altijd meedoen. Zij houdt ook van kleuren en tekenen. Yes, mijn genen zijn doorgegeven!

Daarbij vind ik knutselen ook heel leuk om te doen, maar ben ik de enige die ‘knutselen’ ietwat kinderachtig vind klinken? Maar hoe noem je het anders? Ik maak voornamelijk kaartjes. Maar boetseren, zoals ik voor het laatst deed op de middelbare school, vind ik ook heel tof. En echt dingen maken zoals het poppenbed hierboven, houd ik ook van! Het idee en gevoel dat je zelf van niets, iets maakt. Dat vind ik tof!

Teksten schrijven

Toch weer die laptop… Niet alleen hier op deerntjen.nl schrijf ik vaak. Maar ik open mijn laptop ook voor verschillende opdrachtgevers. Jouw verhaal zwart op wit zetten. Dat is waar ik nog altijd het allermeest van houd. Online of voor print, maakt niet uit. Beide heeft zijn charmes.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *