Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Dat klinkt gek he? Maar er zijn dus serieus dingen die Achterhoekse meisjes niet weten. Hoe ik dat weet? Mede doordat ik stage liep in Amsterdam. Daar heb ik veel geleerd van het stadsleven en dat dat nogal verschilt met het leven in de Achterhoek. Doordat ik me zoveel in de stad bevond, leerde ik dat Achterhoekse meisjes niet weten…

hoe de tram/metro/pont werkt.
Belachelijk eigenlijk, maar dit weten Achterhoekse meisjes dus niet. Achterhoekse meiden komen niet verder dan de (buurt)bus of trein. Meer is hier niet. Verder zul je het moeten doen met de fiets. Of je moet gezegend zijn met de 18 jaar en een rijbewijs hebben.

dat er supermarkten bestaan die ‘s avonds/op zondag geopend zijn
Euh ja. Dit is er hier, in dit dorpje in de Achterhoek, pas sinds kort. ‘s Avonds na 21 uur zijn er sowieso geen winkels meer open. En nu sinds zo’n twee maanden zijn hier de supermarkten ook op zondag open. Super makkelijk als ik weer eens wat vergeten ben. Of überhaupt vergeten ben boodschappen te doen.

überhaupt koopzondagen kennen we niet
Dit is niet helemaal waar, want ook in de Achterhoek zijn er koopzondagen. Maar als je in een van de kleinere plaatsjes woont (zoals ik doe), dan valt er op zondag niet te winkelen.

hoe het is om auto te rijden in de drukke stad
Zelfs als het hier druk is, is het nog lang niet zo druk als het is in Amsterdam als het daar rustig is, haha. Ik raak al lichtelijk in paniek als ik naar Arnhem moet rijden. Ik moet er dus niet aan denken om naar (of nog erger, in) Utrecht/Amsterdam te rijden.

Lees dit artikel a.u.b. met een knipoog. Er zullen vast meiden zijn die dit wel weten 😉

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *