Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

begon met bloggen
Foto via Unsplash.com // Lauren Mancke

Al zo lang ik een pen kan vasthouden schrijf ik. Eerst zoals mijn dochter van drie nu doet, later werden dat echte verhalen. Eindeloos veel schriften heb ik volgeschreven. Schriften werden later verruild voor word-documenten, maar pas tijdens mijn studie werden die word-documenten verruild voor blogs. In deze blog lees je alles over waarom ik begon met bloggen.

Hoeveel blogs ik versleten heb? Geen idee. Het waren er veel. Ik had een blog over mezelf, over beauty (net als elk ander schrijvend meisje van 18). En waar ik het meest spijt van heb… Ik had een blog over muziek. Ik heb geen spijt van die blog, wel van het verwijderen van die blog. Wat ik me kan herinneren is dat deze bijzonder goed bezocht werd. Mensen vonden het leuk om te lezen en ik was op de hoogte van alle kleine bandjes die op het punt van doorbreken stonden. Zo was ik ook een van de eersten die naar Kensington luisterde. Maar in een blind moment verwijderde ik die blog dus.

Ik vraag me nog steeds af waarom.

Waar een deur sluit, opent een andere. En toen ik stage liep in Amsterdam wist ik het zeker. Ik zou nooit meer weggaan uit de Achterhoek. In die tijd was ook het programma ‘het wilde oosten’ op tv. Verschrikkelijk vond ik het. De Achterhoek werd daar niet zo lekker neergezet en 1 en 1 is twee. Ik begon met bloggen op dit blog. Een blog over het leven in de Achterhoek. Zoals het echt is.

En hoe ik op de naam ‘Deerntjen’ kwam? Midden in de nacht schoot ik wakker in bed. Zoals me wel vaker overkomt met goede ideeën…

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *