Trends enzo

Toen heel vrouwelijk Amsterdam in het najaar van 2012 in een groene parka-jas liep, zag je hier hooguit drie dames in zo’n jas. Hoorde je drie weken geleden over een griepepidemie, is iedereen om mij heen, inclusief ikzelf, nu pas ziek.

En dat is hoe het eraan toe gaat in de Achterhoek. In de Achterhoek is alles later. Trends komen later, epidemieën komen later.
Alles gaat zijn gangetje, wij doen het rustig aan. Geen haast, komt die trend morgen, komt ‘ie morgen, maar komt ‘ie over een jaar dan is het ook prima. Wij doen daar niet moeilijk over.

Zijn Achterhoekers nou echt zo laks? Of zou het liggen aan het aantal winkels? Want zoveel vind je die hier niet. Hier kun je niet even de deur uitlopen om in de volgende straat de H&M of Only binnen te stappen. Wij moeten daar iets meer moeite voor doen.
Gelukkig bestaat het online winkelen en gaat het volgen van de trends steeds gemakkelijker. Al zie je hier nog steeds niet veel modepopjes die de allerlaatste trends volgen…
Of heb ik m’n ogen in tässe (NL: Of kijk ik niet goed)?

Hetzelfde geldt voor die superfoods. Vond je die hier twee jaar geleden met heel veel moeite ergens weggestopt in een winkels, staan ze hier nu net pas overal in de schappen te pronken.

Misschien zijn wij Achterhoekers wel gewoon wat nuchterder en maakt het ons niet uit of we met de komende trends van 2017 meegaan of met die van 2013. Zolang wij ons er maar fijn in voelen en onszelf kunnen zijn. In het mooie, rustige Achterhoek.

Reageren mag

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven