Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Star Struck: Wanneer je iemand tegenkomt waar je dol op bent, zoals een bekend persoon en dat je raakt en je er overweldigd door voelt. Je verstijfd en/of sprakeloos achterblijft. Iets dat vroeger standaard gebeurde als ik een bekend persoon tegen kwam. Wie dan ook. Leuk of niet, ik was even ‘flabbergasted’ als ik diegene voorbij zag gaan. Want wat doet diegene in hemelsnaam in de Achterhoek?

Vroeger was ik namelijk helemaal niet zo’n fan van de Achterhoek. Ik wilde niets liever dan naar de grote stad verhuizen. En was dan ook altijd maar wat verbaasd als er iemand was die wél naar de Achterhoek kwam. Mensen waren overigens net zo verbaasd als ik een keer in de grote stad kwam, maar toch.

Zag ik Jochem Myjer in de supermarkt lopen of kwam Jan Smit optreden dan ging mijn hartslag iets omhoog, evenals mijn ademhaling. Ik wilde niets liever dan er op af gaan. Maar durven? Ho, echt niet. Ik rende net zo hard weg als een bang muisje. Ik keek van een afstandje toe en zag diegene voorbij gaan. Het lef om ze aan te spreken ontbrak in alle opzichten. Want ja… Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, toch? Laat die mensen maar met rust, grote kans dat zij juist aan alle drukte proberen te ontsnappen, zo in de Achterhoek. Al kwam Jan hier misschien niet perse voor z’n rust, zo op een podium in de snikhete kroeg.

Daarnaast… het zijn ook maar gewoon mensen. Net als jij en ik.

Of die wijsheid met de jaren kwam, of toen ik stage liep in Amsterdam, daar ben ik nog niet over uit. In Amsterdam kwam er zeker eens per maand zo’n BN’er met haast voorbij gevlogen, maar ook regelmatig deden er een aantal een bakkie pleur (zo heet dat toch, op z’n Amsterdams?) op ons kantoor.

Nu doet het me weinig meer wanneer er een bekend persoon plots voor mijn neus staat. Ik vind het nu eigenlijk juist wel tof en leuk dat zo iemand de Achterhoek komt bezoeken. Maar ik kan diegene ook gewoon voorbij lopen en later thuis pas denken: He, dat was Jochem.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *