Star Struck

Star Struck: Wanneer je iemand tegenkomt waar je dol op bent, zoals een bekend persoon en dat je raakt en je er overweldigd door voelt. Je verstijfd en/of sprakeloos achterblijft. Iets dat vroeger standaard gebeurde als ik een bekend persoon tegen kwam. Wie dan ook. Leuk of niet, ik was even ‘flabbergasted’ als ik diegene voorbij zag gaan. Want wat doet diegene in hemelsnaam in de Achterhoek?

Vroeger was ik namelijk helemaal niet zo’n fan van de Achterhoek. Ik wilde niets liever dan naar de grote stad verhuizen. En was dan ook altijd maar wat verbaasd als er iemand was die wél naar de Achterhoek kwam. Mensen waren overigens net zo verbaasd als ik een keer in de grote stad kwam, maar toch.

Zag ik Jochem Myjer in de supermarkt lopen of kwam Jan Smit optreden dan ging mijn hartslag iets omhoog, evenals mijn ademhaling. Ik wilde niets liever dan er op af gaan. Maar durven? Ho maar. Ik keek toe en zag voorbij gaan. Het lef om ze aan te spreken ontbrak. Want ja… Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg? Ik kon het nog nét zo ver relativeren dat die mensen hier wellicht ook voor hun rust kwamen. Al kwam Jan hier misschien niet perse voor z’n rust, zo op een podium in de snikhete kroeg.

Zover kwam ik dan nog net. Maar dan ook echt nét. Die ademhaling en hartslag kreeg ik niet zomaar naar beneden.

Pas toen ik stage ging lopen in Amsterdam groeide mijn liefde voor de Achterhoek. Maar ook daar veranderde mijn omgang met Bekende Nederlanders. Steeds vaker stond ik oog in oog met een BN’er. Niet alleen op straat, maar zelfs bij ons op kantoor kwam er regelmatig eentje op de koffie. Beetje gek als je dan gaat staan hyperen. Dus als snel kon ik normaal doen bij een bekende Nederlander in de buurt. En nu doet het me weinig meer.

Ik vind het nu juist heel tof en leuk dat zo iemand de Achterhoek komt bezoeken. Maar ik kan diegene ook gewoon voorbij lopen en later thuis pas denken: He, dat was Jochem.

Reageren mag

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven