Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Foto via Instagram.com // @deerntjen

Smokkelthee. Het klinkt behoorlijk spannend. En als het Achterhoeks is, dan is de reden om het te testen alleen maar groter natuurlijk. Tied veur ‘n köpken thee dus.

Smokkelthee komt van het merk Bruur & Driksken en zoals ik eerder al schreef is dat een echt Achterhoeks merk. Weduwe Berendina had vroeger een buurtwinkel in De Heurne en haar kinderen Johan (Bruur) en Hendrika (Driksken) namen steeds meer taken over. Ze bezorgden onder andere de boodschappen, maar ook deden ze de catering met de bakfiets op boerenbruiloften.
In 2015 werd het merk Bruur en Driksken gelanceerd om de herinnering levend te houden en als eerbetoon aan alle familiebedrijven die draaiden om eerlijke producten en trouwe klanten.

Achterhoekse Smokkelthee

Over de Dinxperlose smokkelthee zegt Bruur & Driksken zelf: “Het is een hartverwarmende zoete, kruidige thee voor het betere smokkelwerk. Ingrediënten zijn: zwarte thee, rozenbloesem, citrusschil, specerijen en aroma. ”

Ondanks dat ik een vleugje frisheid ruik van de citrusschil ben ik een beetje bang. Ik houd niet zo van zwarte thee en dat is nou net wat je zo goed ruikt. Toch laat ik me verrassen wanneer ik de eerste slok neem. Hmm… Dat is toch anders dan ik verwacht had. De smaak van de thee is een stuk frisser dan ik dacht. Geen citroenthee. Dat zeker niet, maar toch beter dan alleen zwarte thee.

Dus, smek ‘t? 

De citrusschil, rozenbloesem en specerijen slijten snel uit mijn mond. De zwarte thee blijft hangen. En daar houd ik dus niet zo van. Dus helaas. Het kan helaas mijn favoriete thee, de Achterhoekse heidethee, niet verslaan. Houd je wel van zwarte thee, dan kan ik deze smokkelthee zeker aanraden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *