Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Je weet inmiddels wel dat ik vind dat je in de Achterhoek de allermooiste plekjes kunt vinden. Niet alleen dat idyllische plekje in de achtertuin bij de buurman van tante Jans en daar de zus van. Maar juist ook de bekendere plaatsen.

Daarbij weet je vast ook dat ik in vrij korte tijd twee kinderen op de wereld gezet heb. Hier en daar zitten er toch echt nog wat kilootjes teveel, dus ik ben meer dan goed op gewicht laten we maar zeggen. Er mag dan ook best nog wat vanaf…

En dat valt te combineren

Om wat kilootjes kwijt te raken zal ik meer moeten gaan bewegen. Sporten is nooit mijn hobby geweest, maar laat ik er maar het beste van maken.
Om het voor mezelf dan wat leuker te maken en om in de tussentijd nog meer mooie plekjes te ontdekken lijkt het me wel wat om te gaan hardlopen over de Achterhoekse wandelpaden.

In de Achterhoek vind je namelijk ruim 3.000 kilometer aan wandelpaden. En er zijn zo’n 150 startpunten. Genoeg keuze dus. Met die wandelpaden kom je op de mooiste plekjes van de Achterhoek. Niet alleen door de bossen en langs weilanden, maar ook over boeren erven en langs herenhuizen. Door pittoreske dorpjes en over de mooiste heuveltjes met nog mooiere uitzichten.

Doordat veel wandelpaden werken met het keuzepuntensysteem, kun je de route zo kort of lang mogelijk maken als je zelf wilt. Perfect dus voor mij als ik wil beginnen met hardlopen over de Achterhoekse wandelpaden. Ik denk niet dat ik meteen een lange wandelroute uitloop.

Maar dan heb je wel goede schoenen nodig

Ik ben dus nooit een fanatiek sporter geweest en die keren dat ik het wel deed, had ik gewoon een simpel kloffie aan met wat simpele sportschoenen. Want doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.
Sporten en hardlopen is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid, maar ik ben inmiddels wel van mening dat als ik het wat langer vol wil houden, ik fatsoenlijke hardloopschoenen nodig heb.

Schoenen die ervoor zorgen dat ik stabiel kan lopen en niet met tig blaren thuis kom. Dat ik überhaupt thuis kom.
Én het moeten schoenen zijn die tegen een stootje kunnen. Die met me mee willen over de boeren erven, maar ook over de heuvels en langs beekjes. En door de regen. Want met twee kleine kindertjes zal het niet meevallen om een geschikt moment te vinden dus die regen moet maar gewoon getrotseerd worden. (Maar bij plensbuien sla ik over, oké?)

Hardloopschoenen van kwaliteit dus. Maar welke moet je dan kiezen? Daar ben ik nog niet helemaal uit. Dus loop jij hard? Heb je ervaring met het kiezen van goede schoenen? Welke schoenen werken goed voor jou?

Dit artikel werd in samenwerking met Sportshowroom geschreven.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *