I love de Achterhoek | Een ode aan de Achterhoek

Je weet natuurlijk al lang dat ik houd van de Achterhoek. En ik ben niet de enige. Menig Achterhoeker is trots op waar hij vandaan komt. Zo ook Partycentrum ’t Noorden in Aalten. Zij plaatsten een ode aan de Achterhoek.

ode aan de achterhoek
Foto via Instagram // @deerntjen

Met het herkenbare coulisselandschap, de karnemelksesaus, de typische uitspraken en het høken is de Achterhoek echt mijn favoriete omgeving om te zijn. Ik ga hier niet meer weg. Ook al staat Michiel Huisman, knapste man van 2017 (die van 2018 slaan we al helemaal over), voor de deur. Ik ga niet mee.

Gelukkiger dan hier in de Achterhoek krijg je me niet.

En ik ben niet de enige die vindt dat de Achterhoek fantastisch is. Partycentrum ’t Noorden gaf de streek zelfs een ode.

Bij de parkeerplaats van het partycentrum vindt je het I LOVE Achterhoek. Wat zij er zelf over zeggen (bron): “Dat we trots zijn op onze Achterhoek moge blijken uit de opstelling […]. Tegen de wand van het verhoogde deel van de voormalige vuilnistbelt zien we ’s avonds mooi verlicht deze ‘ode aan de Achterhoek’. Een echte blikvanger.”

Wanneer je aankomt, kun je er inderdaad niet omheen. Je ziet hem. Ook wanneer je bij het partycentrum binnen bent zal dit statement je niet ontgaan. Het steekt mooi af tegen alle natuur die je daar ziet. In de verte zie je zelfs nog de watertoren van Aalten (niet op de foto).

Ik houd daar van. Dat steeds meer mensen ook daadwerkelijk laten zien dat de Achterhoek mooi is. En dat je daar trots op mag zijn. Dat was 5 jaar geleden, toen ik deze blog begon, wel anders.

Laten we daar vooral mee door gaan.

Reageren mag

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven