Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Al eerder gaf ik je tips om de Zwarte Cross te overleven, maar er zijn nog zeker een paar handigheidjes die ik je wil meegeven voor het meest geweldige weekend van het jaar. Namelijk: 

Weet wat brommers kieken betekent
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, weet wat brommers kieken betekent. Want met brommers kieken bedoelen mannen (en misschien ook wel vrouwen) niet alleen het kijken naar de motoren die langsscheuren op de crossbaan. Nee, het gaat om meer dan dat.
Vroeger werd ‘Gao ‘j met hen brommers kieken?‘ gebruikt als smoesje om de dame in kwestie mee te lokken naar de fietsenstalling (waar ook heel veel brommers stonden) voor wat private time. In de hoop dat er dan wat zou gebeuren natuurlijk. In eerste instantie gaat het vooral om zoenen, maar ja van het een komt het ander, dus wees voorbereid…

Achterhoekers zijn heel aardig en gemoedelijk
Ondanks dat het soms niet zo lijkt en we af en toe wat lomp uit de hoek kunnen komen, zijn we echt heel aardig en gemoedelijk. Niets is te gek en we helpen waar we kunnen.

Wees niet bang voor een beetje bier
Of je het drinkt of niet, de kans dat je met bier in aanraking komt is vrij groot. Ik heb nog geen jaar zwarte cross meegemaakt dat ik geen plastic beker met bier over me heen kreeg. Ligt er trouwens wel een beetje aan waar je je bevindt. Ga je naar Jovink & the Voederbietels, Boh Foi Toch of Bökkers dan is de kans dat er ook een beetje bier over jou heen gaat toch wat groter.

Wees ook niet bang voor een beetje modder of zand.
De zwarte cross is pas echt een feest als er een regenbui is geweest. Echt, een zwarte cross zonder modder is eigenlijk als een jaar zonder zwarte cross. Maar wees dan dus vooral niet bang voor een beetje modder, vies wordt iedereen.
En is het juist droog en neem je een kijkje bij de cross? Ga dan uit de wind staan anders kun je zandhappen.

Doe waar je zin in hebt en geniet!
Maar boven dit alles; vergeet vooral niet te genieten, en doe waar je zin in hebt. Twijfel je of je iets wel moet doen? Check dan nog een keer de slogan van dit jaar; Vaak bu’j te bange. Dus doe het gewoon, wat kan jou het schelen?!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *