Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

‘Kom je helemaal uit de ACHTERHOEK?! Wow! Dan heb je er een heel lange reis opzitten!’ Dat is wat ik eigenlijk altijd te horen krijg als ik naar een stad reis en mensen ontmoet. Tijdens mijn stage in Amsterdam, maar ook toen ik naar school ging in Enschede en Tilburg. ‘Waarom ga je niet in (de buurt van) Amsterdam/Enschede/Tilburg* wonen?!’ komt er dan meestal ook nog achteraan. 

Ergens snap ik het best dat mensen verbaasd zijn dat ik een half jaar lang (in de winter!) elke dag om vijf uur opstond om op tijd op mijn stage in Amsterdam te zijn. Maar ik ben geen enkele keer met tegenzin gegaan (echt niet!). Ik vond het juist hartstikke leuk. En stiekem mis is het nog ook.

Oke, dat treinreizen was echt niet mijn favoriete hobby, en natuurlijk wilde ik ook wel eens om zes uur ‘s avonds gewoon thuis zijn. Maar ten eerste: het was tijdelijk. En ten tweede: ik zat daar helemaal op mijn plek. En ten derde: de Achterhoek is mijn thuis en daar ga ik niet weg. Zelfs niet voor de allerleukste baan. En ondanks dat heb ik toch twee weken op kamers gewoond in Amsterdam, maar dat vond ik 10.000 keer erger, haha!

Iedereen die bovenstaande opmerkingen maakt en vragen stelt, zal het best goed bedoelen. Maar eerlijk? Af en toe komt die vraag echt mijn strot uit. Nederland is klein, je bent er met drie uurtjes wel zo’n beetje doorheen. Lange reis valt dus best mee. En als je met het openbaar vervoer gaat, kun je die tijd ook nog nuttig besteden ook. Dus, dubbel voordeel toch? En ik ben ergens waar ik naartoe wilde EN ik heb mijn tijd nuttig besteed.

En daarbij komt dat niet iedereen in de stad zou willen wonen. Ik ook niet. Ik wil niet mijn vrienden, familie en thuis achterlaten om binnen vijf minuten op plaats van bestemming te zijn. De Achterhoek is me heilig en als ik dan twee en een half uur moet reizen naar Amsterdam, prima!

Dus lieve mensen, in de Achterhoek wonen is echt zo gek nog niet.

*Doorhalen wat niet van toepassing is.

Related Posts

One thought on “Kom je helemaal uit de ACHTERHOEK?!

  1. Leuk om te lezen! Ik ben zelf meer van de stad, maar kan me voorstellen dat het daar ook leuk wonen is. Vooral als je daar al je kennissen en vrienden hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *