Ik heb een klein geheimpje bij me

Al een heel tijdje draag ik een klein geheimpje bij me. Een geheimpje dat steeds maar groter wordt en waar ik intussen echt niet meer omheen kan. Niet terwijl ik slaap, maar ook niet terwijl ik in de supermarkt loop of in de kroeg sta. En vandaag is het tijd om dat geheimpje op te biechten.

Hoewel ik het hele avontuur ongeveer een jaar geleden aan ging, had ik toen niet kunnen denken dat ik nu hier zou staan. Ik had niet gedacht dat ik eind december 2015 geen baan meer zou hebben. Dat ik in december 2016 nog twee banen versleten zou hebben en dat mijn vriend en ik het halve huis verbouwd zouden hebben.

En dat allemaal heeft een reden. Dat kleine geheimpje…

Dat kleine geheimpje is een klein hummeltje in mijn buik.

Op dit moment ben ik al bijna 36 weken zwanger. Het einde van de zwangerschap komt in zicht en ik word steeds nieuwsgieriger naar de baby. Is het een jongen of een meisje? Op wie gaat de baby lijken? Wat is zijn/haar karakter? Zal alles goed gaan? Hoe is het überhaupt om te bevallen?
Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken en waar ik het liefst nu nog een antwoord op krijg. Maar beter blijft de baby nog zo’n vier weken zitten.

Een mooie herinnering aan de zwangerschap
Het advies dat ik het vaakst te horen heb gekregen? ‘Geniet er nog maar even van, de zwangerschap vliegt voorbij!’ En dat is zeker waar, de tijd vliegt echt. Daarom leek het me een goed idee om mezelf te verwennen met een herinnering aan de zwangerschap. Een soort van kerstcadeautje aan mezelf.

Lucardi stuurde me een prachtig setje bestaande uit een ring en oorbellen op. Een setje van stalen sieraden met een gediamanteerde rand. Past perfect bij mij. Subtiel, niet te grof en vooral geen grote steentjes.

Hoewel de zwangerschap echt niet altijd over rozen ging, wil ik wel graag alle mooie momenten blijven herinneren. Ik hoop dan ook dat, elke keer als ik deze sieraden draag en zie, ik herinnerd word aan deze mooie tijd. Een blijvende herinnering aan de blijdschap van een positieve zwangerschapstest en de gezelligheid van de schopjes in mijn ribben.

*Dit artikel werd in samenwerking met Lucardi geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *