First Flush Theefestival 2019 | Ik neem je mee

First Flush Theefestival 2019

Zoals je misschien wel gezien had, gaf ik op facebook kaarten weg voor het first flush theefestival in Ulft. Zondag 7 april was de eerste editie van dit festival. En ik was er zelf ook bij.

Het First Flush Theefestival werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Anne Adams en Maarten Boland. Het begon als een ludiek idee en eindigde in een ruim opgezet festival met veel verschillende merken. Lokale theesoorten als Bruur & Driksken waren aanwezig, maar ook nieuwe producten stonden er, zoals deze prachtige tulpenthee.

Naast deze theemarkt waren er ook workshops te volgen. Daarin zat ook veel variatie. Een van de workshops die ik zelf volgde was ‘thee voor dummies’. En eerlijk, ik was een behoorlijke dummie. Ik wist niet dat er zoveel over thee te leren viel. Wist je dat je groene thee niet met water van 90 graden moet zetten? Dan wordt hij bitter. Met water dat 40 à 50 graden is, wordt groene thee veel lekkerder. Ik wist dat dus niet. Jeetje, helemaal enthousiast en nieuwsgierig liep ik na afloop van de workshop weer de theemarkt op.

Natuurlijk was het die zondag heerlijk lenteweer. Dat maakte het niet erg om weer eens naar het DRU industriepark te gaan.
Ik kan me voorstellen dat het weer niet ideaal was voor het theefestival (want dat was binnen), maar het was er gezellig druk. Niet te rustig, maar ook niet te druk. Nu konden ook de verschillende theemerken de tijd nemen om je verschillende soorten thee te laten proeven en daar uitleg bij te geven.

Ik vond het zeker een geslaagd festival! Ik ben heel wat wijzer weer thuis gekomen en ben blij dat ik gegaan ben.

Zou jij ook naar zo’n theefestival (willen) gaan?

Reageren mag

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven