Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Wanneer de temperatuur het toeliet, dan zag je mij samen met mijn vriendinnetjes op de fiets stappen richting de Slingeplas in Bredevoort. Lekker een middag of avond zonnebaden aan het water. En af en toe even het water in. 

Langer dan 30 seconden zat ik echter nooit in het water. Al gauw kwam ik weer gillend het water uit rennen. Ik ben dan ook nooit tot het welbekende vlot gekomen.

Want ja. Er zwemmen visjes.

Zie je?

Zo’n lompe boerin ben ik helemaal niet…

Eerder een bangige troela ;).

De laatste jaren ben ik eigenlijk nooit meer bij de Slingeplas geweest. Niet om te zonnen, niet om te zwemmen en niet om te wandelen of fietsen. Gisteren kreeg ik de geest en stapte ik op de fiets richting de plas. Zou het nog steeds hetzelfde zijn?

Wauw! Ik wist niet dat ik het zo gemist had. Het is nog mooier dan in mijn herinnering. Ook een tikkeltje anders. Maar dat zou ook kunnen komen door het feit dat het nu geen 30 graden en vakantie is. ‘s Ochtends rond een uur of tien, op een niet al te warme en doordeweekse dag, is het er lekker rustig. Tijdens mijn rondje om de plas kwam ik maar vijf mensen tegen.
Ik kan me voorstellen dat je helemaal tot rust komt als je je een poosje neerzet op een van de vele bankjes langs de Slingeplas.

Die tijd gunde ik mezelf niet, maar ik nam wel de tijd om een rondje om de plas te fietsen en wat mooie foto’s te maken.

Vroeger was de Slingeplas een zandwinput, maar tegenwoordig is het een recreatieplas. In Bredevoort dus. Goed aangegeven op de borden, dus gemakkelijk te vinden.
Tussen zonsopkomst en zonsondergang mag je het terrein op en kun je er op warme dagen afkoelen in het water, maar ook de rest van het jaar kun je er prima terecht. Dan is het een prachtig plekje om te wandelen of fietsen.

Toegang is gratis. Kom je met de auto, dan betaal je parkeerkosten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *