Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Foto via Unsplash.com // Julia Caesar

Ook al zijn er genoeg gekke Achterhoekers die door de patat gaan buikschuiven, negen van de tien Achterhoekers denkt er anders over. Het gros van de Achterhoekers denkt: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!’ Ga maar gewoon met de massa mee, dat is lekker makkelijk. Dan weet ik tenminste wat je doet en hoe ik dat aan anderen uit moet leggen.

En ondanks dat ik een echte Achterhoekse Deerne ben, kan ik ECHT NIET met die gedachte door een deur. Ik vind dat als je zo ‘gewoon’ bent, je juist hartstikke gek bent. Ook in de Achterhoek mag je staan voor wie je bent en wat je wilt. Doe juist lekker waar je goed in bent of juist wat je leuk vindt.

Juist in de Achterhoek. In de Achterhoek vind je juist zo veel kansen! Doe wat je leuk vindt! En vind je geen bedrijf waar dat kan? Dan haal je je werk toch zelf hier naartoe? Begin je eigen bedrijfje en doe waar je goed in bent.

Want waarom zou je in de massa mee moeten gaan? Waarom zou je doen wat iedereen al doet? Ik blog niet voor niets zo graag. Vrij weinig mensen hier weten wat dat bloggen eigenlijk inhoud. Wat het is en waarom ik het leuk vind. ‘Maar wat doe je dan? Is dat dan leuk?!’ Als ik dan zeg dat ik er best van zou willen kunnen leven, dan kijken ze me raar aan en zegt men: ‘Oh ja leuk…’. Niemand begrijpt echt wat het is.
Wordt maar lekker telefoniste of boerin, dan weet ik tenminste wat je doet.

No, thnx. Ik doe lekker wat ik zelf leuk vind, en waar ik gelukkig van wordt. Dat mensen dat raar vinden, moeten ze zelf weten.

Ik doe het toch wel.

 

Eén gedachte over “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

  1. Als niemand wat bijzonders deed, zou het wel heel saai worden. Van bloggen leer je beter schrijven, en je beter uitdrukken. En dat is ontzettend nuttig (ook als je telefoniste wordt of bent).
    Van schrijven kun je best even, trouwens. Misschien niet zozeer als zelfstandig schrijfster, maar hoeveel bedrijven hebben niet een website waar teksten op moeten, of een twitter-helpdesk? Natuurlijk kun je daat de kost mee verdienen!

Reageren mag

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven