Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

Zaterdagmiddag. Eindelijk aan de beurt om af te rekenen. Pinpas in de pinautomaat, pincode intoetsen, niet geaccepteerd. En dan? Stress level + 1000 natuurlijk. 

Ik wist zeker dat ik mijn pincode goed had, dus trauma’s kwamen meteen naar boven. Vriendlief had hetzelfde probleem een dag voor kerst. Pinpas kapot. Hij moest een nieuwe aanvragen en doordat het kerst was duurde dat natuurlijk allemaal wat langer. Wat nou als ik dat ook zou hebben? Da’s niet handig als je geen contant geld meer hebt en misschien vanavond nog gaat stappen.

Een lege rekening geloofde ik ook niet. Not an option. De laatste tijd alleen maar geld gespaard en echt alleen het hoognodige gekocht. Dus, geen gekke dingen.

Toen ik probeerde te pinnen bij een geld-pinautomaat en het daar ook niet lukte ging er een lampje branden. Een tijdje geleden had ik namelijk een nieuwe pinpas aangevraagd omdat deze die ik nu heb af en toe wat kuren vertoonde. Misschien was dat het wel?

En true that. Ik had gewoon te lang gewacht met het activeren van de nieuwe. Want ja er stond nog geld op m’n chipknip en da’s natuurlijk zonde om weg te gooien. Geen automaat te vinden waarmee ik dat geld van mijn chipknip af kon halen (want ja, dat is het leven in de Achterhoek…) dus ik had de nieuwe nog niet geactiveerd.

Op naar huis en de nieuwe ophalen. En natuurlijk deed die het toen wel. Mijn pinpas was ‘gewoon’ geblokkeerd. Dus doei, geld dat nog op mijn chipknip stond, maar hey. Ik kan in ieder geval weer geld uitgeven!

Related Posts

One thought on “Dat Je Pinpas Het Niet Doet

  1. Vreselijk. Ik werk af en toe in een supermarkt en krijg het zo erg op mijn zenuwen als iemand niet kan betalen, gewoon omdat het voor hun zo génant is. Soms ligt het gewoon aan ons bakje. Heel af en toe aan te weinig krediet 🙂 maar gelukkig blijven we altijd vriendelijk en zorg ik er voor dat gewoon zonder schaamte kunnen wegwandelen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *