Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

De regen tikt op het raam. Het waait hard en donkere wolken trekken voorbij. Het wordt herfst. Kaarsjes aan en met een dekentje op de bank. Laptop en een kopje thee erbij. En bij een kopje thee hoort, zo af en toe, ook een lekker koekje. In dit geval een Achterkoekje.

Terwijl ik aan het schrijven ben over de Achterhoek en de leukste uitspraken, neem ik een hapje van mijn Achterkoekje. Ik verbaas me over de smaak. Geen standaard smaak voor een koekje. Ik proef niet direct wat het is, maar de verpakking leert me dat onder andere ingrediënten als koriander, mosterdmeel, anijs en kaneel de smaak bepalen.

Nu weet ik wat ik proef!
Anijs.

Zeker niet mijn favoriet, maar toch neem ik nog een hapje. En nog een. Net zolang tot het koekje op is. Zoals de makers zelf zeggen: ‘Als je het koekje even op je smaakpapillen laat inwerken, zul je merken dat je steeds weer een hapje wilt nemen. Net als de Achterhoek. Als je daar eenmaal bent geweest, wil je er steeds naar terug.’ Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens.

Het Achterkoekje werd bedacht door Arie Ribbers. Uitgevoerd door bakker Paul Berntsen en bakker Henry Scholten, met een beetje hulp van René Geurts, smaakspecialist.

Een pakje achterkoekjes kost €2,95. Een blik €6,50 en vind je hier.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *