Deerntjen

Verhalen van een meisje in de Achterhoek

De Zwarte Cross komt er al weer bijna aan en als echte Achterhoeker loop ik natuurlijk ook het hele weekend over het terrein te banjeren. Maar als je er nog nooit geweest bent, dan heb je er vast al heel veel over gelezen en vraag je je vast af hoe je een heel weekend Zwarte Cross gaat overleven. 7 dingen die je moet weten om de Zware Cross te overleven!

1. Rikie Loves You
Of je nou uit de Achterhoek komt en zo plat als een dubbeltje praat, of uit Noord-Holland komt en ABN praat, tante Rikie houdt toch wel van je. Tante Rikie? De festivaldirectrice! Moet je weten natuurlijk. En ja… Tante Rikie bestaat echt. Ze paradeert een paar keer per weekend over het terrein, dus wie weet kom je haar tegen.

2. Het leven is één groot feest!
En dat is het. Zeker op de Zwarte Cross. Wees daarom voorbereid op hele blije, en af en toe hele dronken mensen. Je wilt niet weten wat ik allemaal al gezien heb daar… Moet je tegen kunnen, maar mensen op de Zwarte Cross zijn altijd gezellig. Er heerst een gemoedelijke sfeer, alles kan en mag. Mijn motto voor dit weekend is niet voor niets: ‘Op de Zwarte Cross kan alles’.

3. Klederdracht
Dus maak je vooral niet druk over wat je aan moet trekken. Een simpele outfit is echt goed genoeg. Je hoeft geen minirokje aan te trekken en ik zou ook niet all white gaan. Je moet wel over het terrein kunnen banjeren zonder bang te zijn dat je vies wordt. Anders is er natuurlijk geen drol aan…

Oh qua schoeisel is het NIET geheel verstandig om slippers aan te trekken. Mocht je onverhoopt tussen het publiek bij Jovink belanden… Er zijn serieus mensen die op klompen lopen, wees gewaarschuwd. Anderen zijn niet zo voorzichtig met jouw tenen.

4. Vaak bu-j te bange
Dus… wees niet bang om vies te worden! Grote kans dat je toch wel vies wordt. Als het geregend heeft, of zelfs aan het regenen is, dan kun je er donder op zeggen dat het een grote modderbende is, maar… een jaar zonder modder is een jaar geen zwarte cross.

Oh en wees ook echt niet bang voor bier! Gooien doen ze toch wel.

5. Ontlastingstegoedbon
Ja, die krijg je als je naar het spoeltoilet gaat. Kun je nog een keertje.

6. Alles Kump Goed
Heb ik je bang gemaakt? Nee toch? Het komt goed! Echt! Want op de Zwarte Cross komt alles goed.

7. Voorwaarts gas!
En nu heel snel worden en een kaartje kopen. Voor het uitverkocht is en jij dit prachtige festival moet missen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *